Het voormalige Tolhuis aan de Sint-Pietersvliet werd vorig jaar omgevormd tot ‘The Beacon’, een zakencentrum voor innovatieve start-ups die werken rond het zogenaamde ‘Internet of Things’.

De technieken van het kantoorgebouw uit de jaren 80, voldoen niet meer aan de hedendaagse energie- en kwaliteitseisen van de nieuwe gebouwgebruikers. Cenergie kreeg de opdracht om, in samenspraak met de opdrachtgever, de beste technische oplossingen te zoeken voor de grondige renovatie van de HVAC installaties.

Cenergie zit als adviseur duurzaam bouwen en EPB in het team, onder leiding van archipelago architects en AAdd, dat is uitgeroepen tot winnaar van de architecturale aanbesteding voor de ‘Beveiligde psychiatrische kliniek’ (BPK) van CRP Les Marronniers in Doornik.

Cenergie deelt zijn kennis over dit thema met u op de komende editie van de Expert day: ‘Klimaatadaptatief en circulair bouwen’.

Dinsdag 3 december in het gloednieuwe kantorencomplex van de Confederatie Bouw in Sint-Niklaas. Informatie en inschrijvingen via deze link

De input van klanten over de kwaliteit van onze dienstverlening vinden we erg belangrijk. In elke fase van het project kan via overleg zonodig bijgestuurd worden in de richting van de behoeften van de klant.  Toon Possemiers peilde bij onze opdrachtgever Aquafin naar de mate waarin de samenwerking met Cenergie meerwaarde oplevert en de verwachtingen van onze klant inlost.

 

Ook wij zijn trots op de uitslag van de ARC19 Awards.
Naast de fascinerende stedenbouwkundige inpassing van het Mundo-a kantoor prees de jury vooral de radicale uitgangspunten op het gebied van circulariteit.
Als studiebureau technieken en adviseur circulair bouwen kon Cenergie een belangrijke bijdrage leveren aan het duurzaamheidsconcept van dit vooruitstrevende gebouw.
Een welgemeende felicitatie aan B-architecten! Bedankt voor de fijne samenwerking.

>> meer lezen
#arc19 #awards #PassiefKantoorgebouw #Advies #DuurzaamBouwen #Circulair

Na meer dan 20 jaar ruilde Cenergie zijn vertrouwde locatie aan de Gitschotellei te Berchem voor een nieuwe stek. Onze hoofdzetel is vanaf 10 oktober nog centraler gelegen in hartje Antwerpen.  Ook de Cenergie vestiging in Brussel kreeg een ruimer kantoor, maar blijft wel in hetzelfde gebouw, Aeropolis II gevestigd.

Heel fijn om te lezen dat directie, leerkrachten en leerlingen van de kleuter- en lagere school GO Het Laar in Zwijndrecht zo tevreden zijn over het confort in hun nieuwe klaslokalen.

>>Lees meer in de media

 

Circulair ontwerpen, circulair bouwen en hergebruik van materialen komen vanzelfsprekend steeds hoger op onze agenda te staan. Vorige week bezochten we enkele circulaire projecten en partners in Brussel, tijdens onze "teamdagen", die helemaal in het teken van de circulaire economie, en dan in het bijzonder het circulair bouwproces stonden.  Dankzij ons geweldige team, lekker eten, wat drankjes en de zon was het weer een leerrijke en aangename uitstap in een uitstekende collegiale sfeer!

Uit 155 ingezonden projecten koos de jury Mundo Antwerpen als één van de 3 genomineerden voor de ARC19 Architectuur Award.
We zijn erg blij dat Cenergie kon meewerken aan de realisatie van dit uitmuntende innovatieve kantoorproject.

#nominatie #arc19 #awards #PassiefKantoorgebouw #Advies #DuurzaamBouwen #Circulair

Het team gevormd door B-architecten & Bressers architecten, met Cenergie als adviseur duurzaam bouwen en studiebureau technieken, heeft de wedstrijd gewonnen voor de restauratie-, renovatie- en uitbreidingswerken aan het neorenaissance gebouw van de Bond Moyson op de Gentse Vrijdagsmarkt. De socialistische mutualiteit zal opnieuw zijn hoofdkantoor vestigen op de historische site die getransformeerd wordt naar een hedendaags kantoorgebouw.

Het project van B-architecten won de wedstrijd die werd gelanceerd door de Haute école libre de Bruxelles (HELB). Cenergie ondersteunt het ontwerpteam als adviseur duurzaam bouwen en is verantwoordelijk voor het ontwerp van de Speciale Technieken en het EPB advies. De nieuwbouwschool van 5.400 m2 komt in de nieuwe mediawijk aan de Kolonel Bourgstraat in Schaarbeek, ten oosten van het toekomstige nieuwe gebouw van de RTBF.

De nieuwbouw campus van de HELB voor haar studenten beeldtechniek, foto en film zal plaats bieden aan leslokalen zoals auditoria, klaslokalen, geluids- en fotostudio’s, projectie- en montageruimtes, maar ook een cafetaria, een bibliotheek en administratieve diensten.

Als eerste gebouw dat op de nieuwe Mediapark-site wordt gebouwd, wil het project een voorbeeld zijn op het gebied van duurzaamheid in de brede zin van het woord, zowel op sociaal, economisch als milieu gebied.

 

Op EPB Construction Day delen Toon Possemiers en Anne-Laure Maerckx vanmiddag hun praktijkervaring en visie over de belangrijke rol die overheden als bouwheer kunnen opnemen bij het verwezenlijken van de circulaire toekomst in de bouwsector.

 
 

Vandaag werd het officiële startschot gegeven voor kindercampus Theodoor, een bredeschoolproject met kinderdagverblijf en tal van andere voorzieningen op de universiteitscampus van de VUB in Jette. De  energieneutrale nieuwbouw met 5000 m2 vloeroppervlakte werd door Be.exemplary van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest uitgeroepen als één van de zeven laureaten van de projectoproep 2017 inzake voorbeeld gebouwen in Brussel.

Op het volgende seminarie georganiseerd door Leefmilieu Brussel voor bouwprofessionals, zal onze senior consultant, Anne-Laure Maerckx, experte in circulaire bouwprojecten, aanwezig zijn als één van de sprekers die u de sleutelconcepten van circulaire economie in de bouwsector zullen toelichten.