De investeringsmaatschappij Around Partners neemt een meerderheidsbelang in Cenergie, de referentie in de markt van studiebureaus met een sterke focus op integrale energiezorg. Het team van Cenergie zal, met de steun van Around Partners, de dienstverlening verder uitbouwen in de snelgroeiende en dynamische wereld van verduurzaming en nieuwe technieken in de bouw- en infrastructuur sectoren.

Kindercampus Theodoor is geselecteerd voor de shortlist van de Belgian Building Awards 2023, in de rubriek "Sustainability".
Voor de nieuwe rubriek "Sustainability" werd gekeken naar duurzaamheid in de breedste betekenis van het woord: energiebesparing, ruimtelijk rendement, waterbeheer, circulariteit en biodiversiteit.
Cenergie vervulde, in opdracht van Cuyers & Q architecten, de rol van adviseur duurzaamheid en nam ook het energieconcept en het ontwerp van de speciale technieken op zich.

Toon projectfiche

De technische en beroepsschool PTS Mechelen krijgt in 2023 een circulaire uitbreiding. HASA-architecten liet zich door Cenergie adviseren over de circulaire maatregelen en het energieconcept.

Campus Aquafin Aartselaar

Het bijna-energieneutraal  hoofdkantoor van Aquafin te Aartselaar werd recent in gebruik genomen. Campus Aquafin is opgevat als een duurzame werkomgeving die ontmoeting, samenwerking en kennisuitwisseling stimuleert. Het project is genomineerd voor de Belgian Construction Award in de categorie Climate Future Award.

De bouw van de gloednieuwe Kindercampus “Theodoor” op de Brussels Health Campus van de Vrije Universiteit Brussel in Jette is afgerond. Dit voorjaar nam de basisschool alvast haar intrek in haar nieuwe lokalen. Vanaf deze zomer volgen de andere gebouwgebruikers.

Mogen we een beetje fier zijn ? "Straf! School met lef" in Beringen werd uitgeroepen tot winnaar van de Belgian Building Awards in de categorie "Herbestemming".

school KABO Beringen (c) Stijn Bollaert

Voor de reconversie van het vroegere vestiairegebouw op be-MINE in Beringen werd Cenergie gevraagd om als adviseur duurzaam bouwen ook in te staan voor de energieconceptstudie, comfortstudie en het ontwerp van de speciale technieken. Het historisch erfgoed werd met veel respect voor het verleden gerenoveerd en huisvest vandaag de kleuter- en basisschool "Straf! School met lef". Het project is als één van acht finalisten genomineerd voor de Belgian Building Awards, in de categorie herbestemming. Op 24 mei worden op Batibouw de laureaten bekendgemaakt.
https://lnkd.in/eb9mNpHn
#BBA #nominatie #Batibouw #school #reconversie #erfgoed #herbestemming

foto: © a2o architecten

Toon projectfiche

 

 

Befimmo project Loom

Voor de duurzame herbestemming van het gebouw Joseph II en de aanpalende gebouwen in de Wetstraat 44 en 52 stelde Befimmo Cenergie aan als onafhankelijk adviseur voor de begeleiding en evaluatie van de circulariteit.

Woonontwikkeling Gravenplein Beveren

Vanwege zijn doorgedreven duurzaam en circulair karakter verkoos het stadsbestuur van Beveren het voorstel dat het team CORES Development samen met B-architecten, LAND en Cenergie indiende voor het nieuwbouw woonproject aan het Gravenplein.

ISO 9001 kwaliteitsmanagement

Begin dit jaar is onze ISO 9001:2015 vernieuwd. Omdat kwaliteitsvolle projecten en duurzame relaties met al onze stakeholders centraal staan in de visie van Cenergie, vinden we het belangrijk om ons kwaliteitsmanagement te laten beoordelen door een externe audit.

Renovatie Brunfaut 35

In samenwerking met VELD. architecten en AAC Architecture werkt Cenergie aan de energetische renovatie van de bewoonde sociale woontoren “Brunfaut 35” in de Brusselse kanaalzone. De buitenschil en technieken worden aangepast aan de hedendaagse woonnormen.

Cultuurpool Molenbeek Manchesterstraat

De industriële Molenbeekse erfgoedsite in de Manchesterstraat, waar ooit de suikerfabriek Graeffe gevestigd was, zal worden getransformeerd tot een artistieke en creatieve pool met kantoren, polyvalente zaal en kunstenaarsresidenties. Cenergie staat in voor het advies circulair bouwen, het ontwerp van de duurzame speciale technieken en de EPB-verslaggeving.