Vandaag werd het officiële startschot gegeven voor kindercampus Theodoor, een bredeschoolproject met kinderdagverblijf en tal van andere voorzieningen op de universiteitscampus van de VUB in Jette. De  energieneutrale nieuwbouw met 5000 m2 vloeroppervlakte werd door Be.exemplary van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest uitgeroepen als één van de zeven laureaten van de projectoproep 2017 inzake voorbeeld gebouwen in Brussel.

Op EPB Construction Day delen Toon Possemiers en Anne-Laure Maerckx vanmiddag hun praktijkervaring en visie over de belangrijke rol die overheden als bouwheer kunnen opnemen bij het verwezenlijken van de circulaire toekomst in de bouwsector.

 
 

Op het volgende seminarie georganiseerd door Leefmilieu Brussel voor bouwprofessionals, zal onze senior consultant, Anne-Laure Maerckx, experte in circulaire bouwprojecten, aanwezig zijn als één van de sprekers die u de sleutelconcepten van circulaire economie in de bouwsector zullen toelichten.

 

Samen met 230 andere deelnemende publieke en private organisaties geeft Cenergie op 22 februari de aftrap van de Green Deal Circulair Bouwen.

Hiermee tonen we ons klimaatengagement, niet alleen in woorden, maar ook in concrete actie!

Op 5 februari werd #SignForMyFuture gelanceerd, de petitie om het klimaat te redden. Van de meer dan honderd Belgische ondernemers die zich bij de oproep hebben aangesloten, is Toon Possemiers een van de ambassadeurs van het initiatief want Cenergie steunt uiteraard ook de oproep aan de politiek om een ambitieuzer klimaatbeleid te voeren! Teken jij ook voor onze toekomst ?

 

Na een bouwperiode van anderhalf jaar opende het bio-ecologisch passiefkantoor Mundo-a in januari officieel de deuren.

Aangezien de milieuimpact gedurende de hele lifecycle van een gebouw stilaan uitgroeit tot hét aandachtspunt leverde Cenergie als expert in duurzaam en circulair bouwen, naast de studies voor het duurzame energieconcept, een belangrijke input naar gebruik en recyclage van materialen.

Cenergie streeft reeds jarenlang naar een zeer hoge kwaliteit van dienstverlening. Die kwaliteit is vanaf nu onderstreept door een nieuw kwaliteitslabel, het ISO-9001:2015 certificaat.

Nieuwsbrief december 2018 - Thema Energiezuinige Technieken

Cenergie biedt een full service dienstverlening om gebouwen energiezuinig en duurzaam te bouwen, te onderhouden en te renoveren. Gedurende ons jubileumjaar geven we u meer inzicht in onze dienstverlening. Na energiebeheer en advies is onze afdeling energiezuinige technieken aan de beurt. Cenergie ontwerpt als studiebureau de technieken in een gebouw, maakt een aanbestedingsdossier en volgt de werken op om te komen tot een duurzaam en energiezuinig gebouw.

Lees meer

Wil je via e-mail op de hoogte blijven van alle nieuws en activiteiten van Cenergie? Schrijf dan nu in op onze nieuwsbrief!

 

Op één van de werven die Cenergie begeleidt in het kader van de projectoproep « Be Circular - Be Brussels », test algemeen aannemingsbedrijf Valens het grootschalig hergebruik van gevelstenen.

De fijne groepssfeer, eigen aan Cenergie, gecombineerd met een ideale mix van sportieve, ontspannende, leerrijke en duurzame activiteiten vormden als vanzelfsprekend een perfect decor voor onze jaarlijkse uitstap. Met Mechelen en omgeving kozen we voor een vlot bereikbare locatie dicht bij huis. We kunnen samen met een goed gevoel terugblikken op een zeer geslaagd teamevent.

 

Vandaag werd officieel het startschot gegeven voor de uitbreiding en verbouwing van de Gemeentelijke Teken- en Muziekacademie te Heist-op-den-Berg. Het huidige gebouw wordt uitgebreid met 2.600 m² waarin ateliers, klaslokalen en een auditorium worden gevestigd.

De diensten van het OCMW en CAW Turnhout verhuisden naar de nieuwe Welzijnscampus op de site waar het oude fabrieksgebouw van Janssen Pharmaceutica stond.

De nieuwe kantoren van de Mutualité Chrétienne Verviers-Eupen zijn in gebruik genomen. Het advies duurzaam bouwen en het concept van de energie-efficiënte technieken werden aan Cenergie toevertrouwd.

Het gewezen tentoonstellingspaviljoen krijgt een nieuwe bestemming nabij de Citadel van Namen en moet het uitstalraam worden voor Waalse technologische en digitale innovatie.