Campus Aquafin Aartselaar

Het bijna-energieneutraal  hoofdkantoor van Aquafin te Aartselaar werd recent in gebruik genomen. Campus Aquafin is opgevat als een duurzame werkomgeving die ontmoeting, samenwerking en kennisuitwisseling stimuleert. Het project is genomineerd voor de Belgian Construction Award in de categorie Climate Future Award.

De bouw van de gloednieuwe Kindercampus “Theodoor” op de Brussels Health Campus van de Vrije Universiteit Brussel in Jette is afgerond. Dit voorjaar nam de basisschool alvast haar intrek in haar nieuwe lokalen. Vanaf deze zomer volgen de andere gebouwgebruikers.

Mogen we een beetje fier zijn ? "Straf! School met lef" in Beringen werd uitgeroepen tot winnaar van de Belgian Building Awards in de categorie "Herbestemming".

school KABO Beringen (c) Stijn Bollaert

Voor de reconversie van het vroegere vestiairegebouw op be-MINE in Beringen werd Cenergie gevraagd om als adviseur duurzaam bouwen ook in te staan voor de energieconceptstudie, comfortstudie en het ontwerp van de speciale technieken. Het historisch erfgoed werd met veel respect voor het verleden gerenoveerd en huisvest vandaag de kleuter- en basisschool "Straf! School met lef". Het project is als één van acht finalisten genomineerd voor de Belgian Building Awards, in de categorie herbestemming. Op 24 mei worden op Batibouw de laureaten bekendgemaakt.
https://lnkd.in/eb9mNpHn
#BBA #nominatie #Batibouw #school #reconversie #erfgoed #herbestemming

foto: © a2o architecten

Toon projectfiche

 

 

Befimmo project Loom

Voor de duurzame herbestemming van het gebouw Joseph II en de aanpalende gebouwen in de Wetstraat 44 en 52 stelde Befimmo Cenergie aan als onafhankelijk adviseur voor de begeleiding en evaluatie van de circulariteit.

Woonontwikkeling Gravenplein Beveren

Vanwege zijn doorgedreven duurzaam en circulair karakter verkoos het stadsbestuur van Beveren het voorstel dat het team CORES Development samen met B-architecten, LAND en Cenergie indiende voor het nieuwbouw woonproject aan het Gravenplein.

Renovatie Brunfaut 35

In samenwerking met VELD. architecten en AAC Architecture werkt Cenergie aan de energetische renovatie van de bewoonde sociale woontoren “Brunfaut 35” in de Brusselse kanaalzone. De buitenschil en technieken worden aangepast aan de hedendaagse woonnormen.

ISO 9001 kwaliteitsmanagement

Begin dit jaar is onze ISO 9001:2015 vernieuwd. Omdat kwaliteitsvolle projecten en duurzame relaties met al onze stakeholders centraal staan in de visie van Cenergie, vinden we het belangrijk om ons kwaliteitsmanagement te laten beoordelen door een externe audit.

Cultuurpool Molenbeek Manchesterstraat

De industriële Molenbeekse erfgoedsite in de Manchesterstraat, waar ooit de suikerfabriek Graeffe gevestigd was, zal worden getransformeerd tot een artistieke en creatieve pool met kantoren, polyvalente zaal en kunstenaarsresidenties. Cenergie staat in voor het advies circulair bouwen, het ontwerp van de duurzame speciale technieken en de EPB-verslaggeving.

Team Cenergie 2021

2021 was voor velen opnieuw een jaar vol uitdagingen. Bij Cenergie zijn we echter allerminst bij de pakken blijven neerzitten. Zo werd maximaal ingezet op de nieuwe kansen die circulair en klimaatneutraal bouwen ons bieden. We zijn dankbaar voor de vele bouwteam partners die we op de zoektocht naar nieuwe innovatieve oplossingen mochten begeleiden.

In 2022 mag Cenergie 25 kaarsjes uitblazen.

Cenergie klantentevredenheid

Als een opdrachtgever waar je een langdurige samenwerking mee hebt je team beloont met een tevredenheidsscore van 100% en die score ook nog uitgebreid motiveert dan worden we daar bij Cenergie heel erg blij van.

Cenergie werkt samen met Provincie Antwerpen en de Universiteit Antwerpen aan het onderzoeksproject "De circulaire school, klaar voor 2050".  Het doel is om de transitie naar circulaire scholenbouw te versnellen door een modelstrategie uit te werken om scholenbouw circulair aan te pakken en de langetermijnvisie ontwikkeld voor Provincie Antwerpen bij uitbreiding in heel Vlaanderen uit te rollen.

Cenergie team

We hadden er lang naar uitgekeken om alle collega’s weer bij elkaar te zien. De Cenergie teamdagen 2021 waren een leuke mix van projectbezoek, samen sporten en veel fun. Wij blikken dan ook heel tevreden terug op deze tweedaagse uitstap met ons geweldige team.

Krijg jij zin om er volgende keer ook bij te zijn ? Solliciteer nu

PTS Campus Mechelen heeft nood aan extra ruimte voor de Provinciale Tuinbouwschool. Voor het ontwerp van de nieuwbouwuitbreiding adviseerde Cenergie het team van Hasa architecten over de circulaire maatregelen en bepaalde ook het energieconcept. Om een goed zicht te krijgen op het belang van bepaalde maatregelen werden naast dynamische gebouwsimulaties ondermeer analyses gedaan in C-CalC en Totem.

Lees er meer over op Circubuild.be