De meerwaarde ontdekken die een meetinstrument voor de circulariteit van gebouwen biedt tijdens het ontwerpproces ? Gratis en vanop je eigen PC?

We vormen momenteel onze groeps- en in-house opleidingen om tot live on-line webinars.

Begin juni bieden we u alvast een GRATIS webinar aan: “Introductie tot C-CalC” - 10/06/2020 om 10u00.

Na bijna twee maanden in semi-lockdown kijkt het Cenergie team er echt naar uit om klanten en collega’s in levenden lijve terug te zien. Zoals alle bedrijven moeten we ons aanpassen aan de nieuwe omstandigheden van werken in de post-lockdown periode. We hervatten stap voor stap onze activiteit in de Cenergie kantoren te Antwerpen en Brussel. Dat stelt ons voor heel wat uitdagingen, maar de genomen Corona-preventiemaatregelen zullen geen impact hebben op de kwaliteit van onze projecten.

nieuwsbrief

Nieuwsbrief maart 2020 - Thema Circulair Bouwen

De nieuwe baseline in het logo van Cenergie “integraal duurzaam” verwijst naar de methodiek die we vandaag gebruiken om onze projecten vorm te geven. Door de verschillende bouwstenen van duurzaamheid gestructureerd te benaderen kan een integrale invulling van duurzaamheid bekomen worden.  Drie pijlers vormen steeds meer de basis van onze ontwerpbeslissingen: hergebruik van materialen, minimale milieuimpact door het sluiten van kringlopen en reversibiliteit. Hiermee streven we ernaar zoveel mogelijk het circulair gedachtengoed te implementeren in de bouw.

Lees meer

Wil je via e-mail op de hoogte blijven van alle nieuws en activiteiten van Cenergie? Schrijf dan nu in op onze nieuwsbrief!

 

De recente hercertificering van ons ISO 9001:2015 certificaat is een feit en daar zijn we bij Cenergie best trots op.

Deze internationale managementnorm vormt een onmisbaar kader voor ons kwaliteitsbeheer en ondersteunt in belangrijke mate het gehele organisatiebeleid.

Het voormalige Tolhuis aan de Sint-Pietersvliet werd vorig jaar omgevormd tot ‘The Beacon’, een zakencentrum voor innovatieve start-ups die werken rond het zogenaamde ‘Internet of Things’.

De technieken van het kantoorgebouw uit de jaren 80, voldoen niet meer aan de hedendaagse energie- en kwaliteitseisen van de nieuwe gebouwgebruikers. Cenergie kreeg de opdracht om, in samenspraak met de opdrachtgever, de beste technische oplossingen te zoeken voor de grondige renovatie van de HVAC installaties.

Cenergie zit als adviseur duurzaam bouwen en EPB in het team, onder leiding van archipelago architects en AAdd, dat is uitgeroepen tot winnaar van de architecturale aanbesteding voor de ‘Beveiligde psychiatrische kliniek’ (BPK) van CRP Les Marronniers in Doornik.

Cenergie deelt zijn kennis over dit thema met u op de komende editie van de Expert day: ‘Klimaatadaptatief en circulair bouwen’.

Dinsdag 3 december in het gloednieuwe kantorencomplex van de Confederatie Bouw in Sint-Niklaas. Informatie en inschrijvingen via deze link

De input van klanten over de kwaliteit van onze dienstverlening vinden we erg belangrijk. In elke fase van het project kan via overleg zonodig bijgestuurd worden in de richting van de behoeften van de klant.  Toon Possemiers peilde bij onze opdrachtgever Aquafin naar de mate waarin de samenwerking met Cenergie meerwaarde oplevert en de verwachtingen van onze klant inlost.

 

Ook wij zijn trots op de uitslag van de ARC19 Awards.
Naast de fascinerende stedenbouwkundige inpassing van het Mundo-a kantoor prees de jury vooral de radicale uitgangspunten op het gebied van circulariteit.
Als studiebureau technieken en adviseur circulair bouwen kon Cenergie een belangrijke bijdrage leveren aan het duurzaamheidsconcept van dit vooruitstrevende gebouw.
Een welgemeende felicitatie aan B-architecten! Bedankt voor de fijne samenwerking.

>> meer lezen
#arc19 #awards #PassiefKantoorgebouw #Advies #DuurzaamBouwen #Circulair

Na meer dan 20 jaar ruilde Cenergie zijn vertrouwde locatie aan de Gitschotellei te Berchem voor een nieuwe stek. Onze hoofdzetel is vanaf 10 oktober nog centraler gelegen in hartje Antwerpen.  Ook de Cenergie vestiging in Brussel kreeg een ruimer kantoor, maar blijft wel in hetzelfde gebouw, Aeropolis II gevestigd.

Circulair ontwerpen, circulair bouwen en hergebruik van materialen komen vanzelfsprekend steeds hoger op onze agenda te staan. Vorige week bezochten we enkele circulaire projecten en partners in Brussel, tijdens onze "teamdagen", die helemaal in het teken van de circulaire economie, en dan in het bijzonder het circulair bouwproces stonden.  Dankzij ons geweldige team, lekker eten, wat drankjes en de zon was het weer een leerrijke en aangename uitstap in een uitstekende collegiale sfeer!

Heel fijn om te lezen dat directie, leerkrachten en leerlingen van de kleuter- en lagere school GO Het Laar in Zwijndrecht zo tevreden zijn over het confort in hun nieuwe klaslokalen.

>>Lees meer in de media

 

Uit 155 ingezonden projecten koos de jury Mundo Antwerpen als één van de 3 genomineerden voor de ARC19 Architectuur Award.
We zijn erg blij dat Cenergie kon meewerken aan de realisatie van dit uitmuntende innovatieve kantoorproject.

#nominatie #arc19 #awards #PassiefKantoorgebouw #Advies #DuurzaamBouwen #Circulair