of

Missie Cenergie

  • Ontwerp
  • Aanbesteding
  • Werfopvolging
  • Oplevering

Projectfiche

Aard van het gebouw: Laag energie gebouw

Oppervlakte: 1.300 m2

Bouwbudget: 2.400.000 €

Adres: Oudeheerweg 3, 9051 Sint-Denijs-Westrem

Ontwerpteam:
Bouwheer: SvM
Architect: Stramien
Technieken: Cenergie

Uitvoeringstermijn: Bouwwerken 2015 - 2016

 

Nieuwbouw uitbreiding i.k.v. het programma DBFM Scholen van Morgen1

De leerlingen van basisschool Sint-Paulus krijgen een nieuwe school. In samenwerking met Scholen van Morgen bouwt Sint-Paulus een gloednieuwe campus in Sint-Denijs-Westrem.  Er komt ook een grote speelplaats en de gerestaureerde kapel zal voortaan dienst doen als overdekte speelruimte.

Zoals bij alle scholen van Morgen projecten beschrijft Cenergie de prestaties van de verschillende technische installaties.

Er komen 8 nieuwe klassen, een grote eetzaal met keuken en berging, een leraarskamer, een directielokaal, een secretariaat, vergaderruimtes, polyvalente eilanden, een zorgklas, sanitaire voorzieningen, een lift en een technische ruimte. Buiten zullen de kinderen over een speelplaats van 762m² beschikken en over een overdekte speelplaats van ruim 230m² in de gerestaureerde kapel. Die laatste kan voor de parochie kansen bieden tot allerlei activiteiten.

De aannemer heeft op deze manier een grotere vrijheid om te zoeken naar kosten efficiënte oplossingen. Volgende technieken werden specifiek in dit project behandeld:

  • Condensatie op gas
  • Radiatoren
  • Luchtgroepen met warmterecuperatie systeem D
  • CO2-sturing ventilatie

De bouwfase eindigt op oktober 2016 zodanig het nieuwe schooljaar kan ingezet worden op de gloednieuwe campus.

 

1 Het Scholen van Morgen-project is voor Vlaanderen het grootste en belangrijkste scholenbouwproject ooit.
Tweehonderd nieuwe schoolcomplexen verdeeld over 165 projecten, goed voor 625.000 m² nieuwe of gerenoveerde gebouwen worden ontworpen door 75 architectenteams, die geselecteerd werden via de Open Oproep-procedure (24), speciale minicompetities (38) of andere procedures (13). De geselecteerde architectenteams kregen allen een cluster van projecten toegewezen. Om de 200 geplande scholen tegen 2016 gerealiseerd te krijgen, is een enorme financiële injectie nodig. De regering opteerde daarom voor een Publiek-Private Samenwerking, de DBFM Scholen van Morgen nv. Als alles volgens plan verloopt, is Vlaanderen tegen 2016 tweehonderd moderne schoolgebouwen rijker. Allen ontworpen volgens strikte energetische specificaties.