Op vrijdag 19 februari werd Campus Leerhaven in het bijzijn van schepen Marc Van Peel (haven en werk en voorzitter Havenbedrijf) en minister Ben Weyts (mobiliteit) officieel ingehuldigd.

Campus Leerhaven is een gloednieuwe intergenerationele campus, waar alle maritieme opleidingen van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap zijn verzameld. Het is de nieuwe thuishaven van 4 scholen en een internaat. De nieuwe campus is een uitzonderlijk project en biedt een antwoord op de enorme werkgelegenheid in de scheepvaart en in de haven van Antwerpen.

De Scheepvaartschool Cenflumarin verhuisde begin schooljaar 2015-2016 reeds van Zwijndrecht naar de nieuwe maritieme campus op Linkeroever. Cenergie ontwierp de technieken van de nieuwe opleidingsschool voor de binnenvaart. Het gebouw, ontworpen volgens de passiefhuisstandaard, heeft een administratieve vleugel, leslokalen voor algemene en nautische vakken, een 360° scheepssimulator, werkplaatsen en een auditorium. Het gebouw is voor Cenergie reeds het derde (tweede passieve) opgeleverde Scholen van Morgen project.