De investeringsmaatschappij Around Partners neemt een meerderheidsbelang in Cenergie, de referentie in de markt van studiebureaus met een sterke focus op integrale energiezorg. Het team van Cenergie zal, met de steun van Around Partners, de dienstverlening verder uitbouwen in de snelgroeiende en dynamische wereld van verduurzaming en nieuwe technieken in de bouw- en infrastructuur sectoren.

Cenergie wil de leef- en werkomgeving optimaliseren en verduurzamen door een intelligent gebruik van natuurlijke hulpbronnen en omgevingsfactoren. Cenergie realiseert dit door de ontwikkeling van concepten voor de ‘groene’ gebouwen van morgen. Dit alles op basis van een verantwoord ondernemerschap dat een concrete meerwaarde biedt voor klanten, medewerkers en aandeelhoudersop ecologisch, sociaal en economisch vlak.

“Cenergie is reeds jaren een gevestigde waarde in de wereld van studiebureaus met een sterke focus op duurzaamheid.”, zegt David Vancoillie (Partner bij Around Partners). "Verduurzaming staat hoog op de agenda van vele bedrijven binnen het kader van ESG, ook binnen de bouw- & vastgoedwereld. We zien dan ook veel groeimogelijkheden voor Cenergie de komende jaren.”

De focus ligt op een kwalitatieve dienstverlening, de verdere uitbouw van de activiteiten alsook het verder versterken van het bestaande team. Samen met de instap in het kapitaal werd Jan Feijen aangetrokken als nieuwe CEO om de investeringsthesis kracht bij te zetten. Jan heeft een jarenlange ervaring in de sector, meest recentelijk als Director CSR & Building Services bij SPIE.

“Ik kijk ernaar uit om samen te werken met de getalenteerde teams in Antwerpen en Brussel om maximaal in te zetten op kwalitatieve dienstverlening, verdere groei en ontwikkeling. Duurzaamheid is de kern van wat we doen en ik ben dan ook enthousiast over de kansen om positieve veranderingen waar te maken, in nieuwe en bestaande gebouwen, voor het team en voor Cenergie.”, zegt Jan Feijen (CEO Cenergie).

Net zoals in de andere platformen van Around Partners, zal er gekeken worden naar groei-opportuniteiten om de dienstverlening van Cenergie verder te verbeteren en te verbreden.

Over Around Partners (www.aroundpartners.com)
Around Partners is een Belgische investeringsmaatschappij die snelgroeiende bedrijven met Europees groeipotentieel uitbouwt over een lange tijdsperiode. Around is actief in tandheelkunde (Dentius), vastgoedbeheer (Parte), ICT managed services (On IT), uitvaartzorg (Sereni) en diergeneeskunde (Nesto).

Over Cenergie (www.cenergie.be)
Cenergie is ontstaan uit een initiatief van de Universiteit Antwerpen om nieuwe oplossingen te ontwikkelen voor duurzaam energiegebruik en energiebeheer via energieaudits in gebouwen en beleidsondersteunend werk. Cenergie is sedert 1997 actief als een zelfstandig studiebureau en adviseur, gespecialiseerd in integrale energiezorg, en ontwikkelde zich tot een gezaghebbende specialist op het gebied van innovatieve duurzame energieconcepten en gebouwtechnieken. Cenergie biedt (energie)diensten aan in elke fase van de levensloop van een gebouw. Ons energiezorgplatform berust op 4 pijlers, bemand door specialisten die de opdrachtgever bijstaan vanaf het concept tot en met de sloop of hernieuwbouw.

Voor meer informatie of bij vragen:
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.