Mogen we een beetje fier zijn ? "Straf! School met lef" in Beringen werd uitgeroepen tot winnaar van de Belgian Building Awards in de categorie "Herbestemming".

Het project werd als laureaat bekroond omdat het volgens de jury op de meest innovatieve wijze een nieuwe toekomst heeft gegeven aan een bestaand pand met respect voor de voorgeschiedenis van het gebouw.

Voor de reconversie van het vroegere vestiairegebouw op be-MINE Beringen, dat vandaag een kleuter- en basisschool huisvest, werd Cenergie gevraagd om als adviseur duurzaam bouwen ook in te staan voor de energieconceptstudie, de comfortstudie en het ontwerp van de speciale technieken. Om het gebouw te kunnen opschalen naar de hedendaagse energienormen werd er aan de binnenkant geïsoleerd, zijn er voorzetramen geplaatst en een centraal gestuurde zonwering, een vloerverwarmingssysteem op basis van een lucht-waterwarmtepomp en een ventilatiesysteem D.

Een dikke merci en felicitaties aan AAC architecture - a2o-architecten en #frisinhetlandschap voor de fijne samenwerking en aan het Cenergie team dat dit knappe project mee gerealiseerd heeft.

#BelgianBuildingAwards #reconversie #erfgoed #herbestemming #innovatie #technieken #Duurzaambouwen

foto: © Cenergie

Toon projectfiche