Cenergie zit als adviseur duurzaam bouwen en EPB in het team, onder leiding van archipelago architects en AAdd, dat is uitgeroepen tot winnaar van de architecturale aanbesteding voor de ‘Beveiligde psychiatrische kliniek’ (BPK) van CRP Les Marronniers in Doornik.

Het programma omvat de bouw van een nieuwe hospitaalinfrastructuur met 270 bedden, een ontvangstruimte en polyvalente ruimtes voor gemeenschappelijke revalidatie activiteiten. De totale vloeroppervlakte bedraagt +/- ​​30.000 m². Het bouwbudget wordt geraamd op 54.000.000 €.

Het ontwerpteam hanteert een ambitieuze aanpak richting het nul-energie niveau, gecombineerd met een circulaire benadering van het ontwerp door o.a. hergebruik en toekomstige herbruikbaarheid van materialen, zowel in het nieuw te bouwen gedeelte als voor de reconversie van verouderde paviljoenen.  De visie van het ontwerp, gericht op duurzaamheid, flexibiliteit en circulariteit overtuigde de jury van de internationale wedstrijd die werd georganiseerd door de Cel architectuur van de Federatie Wallonië-Brussel.

Bouwheer : Centre Régional Psychiatrique - Les Marronniers - Architectuur: archipelago + Atelier d'Architecture Daniel Delgoffe (AAdd) - Advies duurzaam bouwen, dynamische simulaties en EPB: Cenergie - Stabiliteit: Greish - Technieken: Ingenium - Landschapsarchitectuur: Pigeon Ochej Paysage - Akoestiek: ATS