Vandaag werd het officiële startschot gegeven voor kindercampus Theodoor, een bredeschoolproject met kinderdagverblijf en tal van andere voorzieningen op de universiteitscampus van de VUB in Jette. De  energieneutrale nieuwbouw met 5000 m2 vloeroppervlakte werd door Be.exemplary van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest uitgeroepen als één van de zeven laureaten van de projectoproep 2017 inzake voorbeeld gebouwen in Brussel.

De kindercampus wordt een polyvalent geïntegreerd schoolgebouw met verschillende kind- en gezinsgerichte functies onder één dak. Het omvat een kleuter- en lagere school, een kinderdagverblijf met consultatiebureau van Kind & Gezin, een huis van het Kind, consultatieruimtes voor CAW én lokalen voor de scouts. Tegen 2021 komen in het gebouw 119 kinderopvangplaatsen en 240 kleuters en lagere schoolkinderen nemen er hun intrek. Tijdens de weekends zullen 80 scouts er hun activiteiten organiseren.

Cenergie staat in voor het advies duurzaam bouwen, thermische simulaties, de energieconceptstudie en het totaalontwerp van de technische installaties.

Toon projectfiche