In samenwerking met B-architecten, Omgeving, Util en Daidalos Peutz werkt Cenergie momenteel het voorontwerp uit van een nieuwe schoolinfrastructuur (5.955 m²) voor KTAD, met werkplaatsen en klaslokalen voor de industriële, de verzorgende en commerciële sector.

De verzorgende en commerciële sector worden ondergebracht in het te renoveren en beschermde gebouw Aria. De nieuwbouw omvat de industriële sector, een sporthal en overdekte buitenruimte.

De beide gebouwen zullen in de toekomst deel uitmaken van een brede campus, waar door nauwere samenwerking van de Dendermondse middenscholen, leerlingen uit de eerste graad intensiever in contact kunnen komen met het vak techniek en de mogelijkheden van een opleiding binnen de industriële sector. Ook externe bedrijven en organisaties zullen gebruik kunnen maken van de gebouwen.

Cenergie zal de studies technieken realiseren tot en met de uitvoeringsbegeleiding, evenals de EPB-verslaggeving. Voor een kwaliteitsvolle, duurzame en multifunctionele schoolinfrastructuur binnen de doelstelling van een ‘brede campus’ verlangt het ontwerp een uiterst flexibele structuur met duurzame technieken en onderhoudsvriendelijke materialen.