Campus Zuid is open en het resultaat van bijna vijf jaar hard werken mag er zijn!  Cenergie werd samen met de KdG-studenten en oud-studenten, KdG-medewerkers en buurtbewoners verwelkomd op het officiële openingsfeest.

Voor de nieuwe campus werden de voormalige fabrieksgebouwen van Biscuiterie Parein gedeeltelijk gerenoveerd en vervangen door duurzame energiezuinige nieuwbouw.

Cenergie vergeleek verschillende ontwerp opties om een zo laag mogelijk energiegebruik, een hoog comfort en een maximale daglichtpenetratie te bereiken.

Karel de Grote Hogeschool koos resoluut voor duurzaamheid met maximaal gebruik van duurzame materialen en energie-efficiënte technieken zoals daken vol zonnepanelen, slimme energiezuinige verlichting, recuperatie van regenwater voor de toiletten, nachtventilatie om te koelen en een thermal grid verwarmingssysteem.

Op de hedendaagse campus zijn er zowel polyvalente leslokalen, praktijkruimtes als aula's, een grote bibliotheek en een sporthal. Het studentenrestaurant biedt een trendy cateringconcept in food market-style met een hart voor vers, lokaal, organisch, seizoensgebonden en duurzaamheid.

Ongeveer 5500 studenten zullen op campus Zuid opleidingen volgen in de studiegebieden Welzijn, Onderwijs en Gezondheidszorg.

(Ontwerpteam: RAU – Stramien i.s.m Cenergie (speciale technieken en energieadvies) en Arcade)