Cenergie, synoniem van integrale duurzaamheid

Cenergie is ontstaan uit een initiatief van de Universiteit Antwerpen om nieuwe oplossingen te ontwikkelen voor duurzaam energiegebruik en energiebeheer via energieaudits in gebouwen en beleidsondersteunend werk.

Cenergie is sedert 1997 actief als een zelfstandig studiebureau en adviseur, gespecialiseerd in integrale energiezorg, en ontwikkelde zich tot een gezaghebbende specialist op het gebied van innovatieve duurzame energieconcepten en gebouwtechnieken.

Lees meer Referenties Neem contact op

Jaarlijkse besparing

Brandstof
58%
 
Elektriciteit
44%

Besparingsmeter

Project: Zwembad Maasmechelen

Aard van het gebouw: Publiek zwembad
Oppervlakte: 2.035m2
Bouwbudget: 3.150.000 €

1,8 miljoen werd gebruikt voor de verplichte aanpassingen m.b.t. de milieuwetgeving. De overige 1,35 miljoen ging vooral naar energiebesparende maatregelen. De terug-verdientijd bedraagt minder dan 20 jaar. Op basis van een haalbaarheidsstudie en een meetcampagne werden de ramen vervangen, de daken extra geïsoleerd en de stookplaats vernieuwd (collector, sturing, zwembad-luchtgroep met warmtepomp en zuinige zwembadwaterpompen).

Toon projectfiche   Meer voorbeelden...

Circulariteit meten met C-CalC

C-CalC. Evaluatietool van de circulariteit van gebouwen

Cenergie ontwikkelde C-CalC, een tool om op basis van kwantitatieve en kwalitatieve informatie de circulariteit van een gebouw te meten en te vergelijken met andere gebouwen.

We focussen hierbij op het materiaalgebruik, de mate van aanpasbaarheid en het proces. De scores van deze drie domeinen worden gewogen en opgeteld om te komen tot een globale circulariteitsscore van H tot A.

Meer weten

Actuele informatie

Meer nieuws